• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis met lijstgevel van witte baksteen, twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, van 1929, zie gevel. Voortuin afgezet met ijzeren hek.

Verdiepte begane grond, voorafgegaan door een segmentboogportiek; gebogen muuropeningen met art-nouveaugetint glas in lood; hogerop rechthoekige vensters en gebogen erker met bekronend deurvenster en balkon. Houten, ten dele gebogen kroonlijst, verbroken door hoger oplopende pilasters die aanzetten ter hoogte van de tweede bouwlaag.

Links aansluitend bedrijfsgebouw van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Bakstenen lijstgevel met vrij grote rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-latei en verwerking van gesinterde baksteen voor fries en muurbanden.

Aanvullende informatie

De voortuin is niet meer met een ijzeren hek afgesloten. Het aansluitende bedrijfsgebouw is gesloopt.

• Informatie verkregen tijdens het openbaar onderzoek over de vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in de provincie Antwerpen, 2018.