Hoeve met woonstalhuis

Beschrijving

Hoeve met woonstalhuis van vier traveeën en breder later stalgedeelte van vijf traveeën onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) ten noorden van het aarden erf, ten zuiden parallel, verbouwd bakhuis van oorspronkelijk twee, heden vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Perceel reeds bebouwd in de 18de eeuw, zie Ferrariskaart, huidige aanleg opklimmend tot circa 1900.

Verankerde baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen. Woonhuis met beluikte vensters met zandstenen hoekblokken, houten latei en beschilderde lekdrempel. Rechthoekige deur in omlijsting van gesinterde steen.

Interieur met bewaarde haarden, moosbank en zwart/rode tegelvloer. Bijhorende lemen schuur naar verluidt gesloopt in 1936.

Auteurs: Steyaert, Rita