Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Rechthoekige kapel van 1836, met driezijdige sluiting onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat). Puntgevel met korfboogdeur met imposten onder platte laag van gesinterde steen, deur met ijzeren Mariamonogram; bekronende rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld (18de eeuws ?).

Bepleisterd interieur met tongewelf en rode tegelvloer; gepolychromeerde houten madonna (eerste helft 17de eeuw ?) met Kind op linker arm, wereldbol en scepter; stralenkrans met duif als symbool van Heilige Geest (18de eeuw).

• GORIS J.M., Herentals goed bekeken. Cultuurhistorische gids voor Groot-Herentals: Herentals, Noorderwijk en Morkhoven, Herentals, 1981, p. 92.
  • JANSEN J., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen. Provincie Antwerpen. Kanton Westerlo, Antwerpen-Brussel, 1975, p. 22.

Auteurs: Steyaert, Rita