Hoveniersgebouw bij het kasteel van Noorderwijk

Beschrijving

Hoveniersgebouw gelegen in het domein van en horend bij het kasteel van Noorderwijk. Verankerde baksteenbouw van zes traveeën en één bouwlaag onder leien zadeldak met klokkentorentje. Lijstgevel gebroken door hoger opgaande trapgeveltjes met overhoekse topstukken. Korfboogpoorten, -deuren en laadluiken. Zijtrapgevels met links ingeschreven verdiepte driepas en rechts gebroken baksteenfries en getoogde vensters.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita