Burgerhuis naar ontwerp van P. Bellemans

Beschrijving

Eengezinswoning naar ontwerp van 1984 van architect P. Bellemans opgericht in 1985. Verwijzend naar de grootschalige veestallingen in de omgeving werd de woning van één tot twee bouwlagen voorzien van een glazen serre-achtig omhulsel zodat zowel het via een centrale spiltrap bereikbare dakterras, als de terassen van de kinderkamers en de woonkamer gebruiksklare tussenruimten vormen. De licht okerkleurige bepleisterde gevels met grotendeels symmetrische samenstelling verwijzen naar de Palladiaanse architectuur.

• Gegevens verstrekt door P. Bellemans.

Auteurs: Steyaert, Rita