Hoeve Den Eyck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Den Eyck

Beschrijving

Oorspronkelijk hoeve met losstaande bestanddelen, heden gerenoveerd en ingericht als woning en feestzaal/restaurant, op omhaagd terrein.

Woonstalhuis onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en riet) met jaartal MCMXC (1990) van gesinterde steen in zijgevel, verwijzend naar de renovatie.

Ten noorden driebeukige lemen dwarsschuur van vier traveeën onder schilddak (nok loodrecht op de straat, riet en Vlaamse pannen) met balkinscriptie "1649".

Parallel met het woonstalhuis, voormalig karrenkot van leem en baksteen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, riet + Vlaamse pannen), heden ingericht als kantoor.

Auteurs: Steyaert, Rita