Hoeve en langsschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve en langsschuur

• omvat de aanduiding als beschermd monument Langsschuur

Beschrijving

Gerenoveerde hoeve onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met muurvlechtingen in zijgevels en jaarankers "184?". Kleine rechthoekige muuropeningen, onder meer opkamervenster in rechter zijgevel. Bijhorende lemen langsschuur door storm verwoest tijdens de beschermingsprocedure.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita