Buitenverblijf Peeters

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Buitenverblijf Peeters

Beschrijving

Zogenaamd buitenverblijf Peeters, vroege realisatie naar ontwerp van P. Neefs van 1958. Eenvoudig rechthoekig, heden wit, oorspronkelijk blauw en rood geschilderd volume van beton onder lessenaarsdak, aan voorzijde opengewerkt met breed schuifraam. Terras van breuksteen afgesloten door schuin aflopende muur.

• Paul Neefs, woningen 1958-1983, in Tentoonstellingscatalogus, Turnhout, 1998, p. 14-15.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita