erfgoedobject

Woonstalhuis met erfbeplanting

bouwkundig / landschappelijk element
ID
47329
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47329

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Woonstalhuis onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en golfplaten), qua aanleg opklimmend tot de 18de eeuw en de eerste helft van de 19de eeuw (zie Ferraris- en Vandermaelenkaarten).

Verankerde baksteenbouw met rechthoekige muuropeningen. Grotendeels ingestorte houten schuur onder schilddak (Vlaamse pannen en golfplaten).


Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De hoevegebouwen worden omgeven door een houtkant. Het perceel ten zuiden van de gebouwen wordt aan de zuidkant begrensd door een houtwal, die reeds zichtbaar is op de Ferrariskaart. Van de twee welkomstlinden in de noordoostelijke hoek van het perceel is er één bewaard gebleven.

  • Gegevens verstrekt door Erfgoed Noorderkempen.
  • Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.
  • DELARUELLE S. 2017: Terreinbezoek Eindeke 10 (18 mei 2017).
Auteurs: Jacobs, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woonstalhuis met erfbeplanting [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47329 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Gemeente Kasterlee

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.