Landhuis Hof ter Heide

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis Hof ter Heide

Beschrijving

Alleenstaand, onderkelderd landhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder complexe bedaking (kunstleien) met opengewerkte dakruiter in eclectische stijl met art-nouveau-inslag, in sgraffitopaneel 1909 gedateerd.

Heden witgeschilderde bakstenen lijst- en puntgevels met overwegend rechthoekige muuropeningen. Hoofdgevel gemarkeerd door zijrisalieten met links aflijnende rondboogfries van gesinterde steen en rechts puntgevel met gekoppelde rondboogvensters. Bovenvensters onder boogvelden met florale sgraffiti en jaartal. Centrale ingangstravee met steektrap. Aangepast interieur.

Omliggend park met zeshoekig tuinpaviljoentje van imitatie knoestig hout gesigneerd Adrie (?) Alberson, vijver met soortgelijke brug.

Auteurs: Steyaert, Rita