Langgestrekte hoeve De Buitenmuur

Beschrijving

Aangepaste langgestrekte hoeve van zeven traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en riet), aanleg teruggaand tot de 18de eeuw of de eerste helft van de 19de eeuw (zie Ferraris- en Vandermaelenkaarten).

Verankerde baksteenbouw met muurvlechtingen in rechter zijgevel. Rechthoekige muuropeningen. Opkamer in noordwestelijke hoektravee. Latere eerste travee. Aangepast interieur met bewaarde balkenstructuur met vernieuwde kinderbalken, haard en moos.

Auteurs: Steyaert, Rita