erfgoedobject

Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw

bouwkundig element
ID
47388
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47388

Juridische gevolgen

Beschrijving

Wegkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, met twee linden vooraan en één achteraan, gelegen op de hoek met Opstal.

Baksteenbouw op rechthoekige plattegrond onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw, in 1884 ingetekend op het kadaster. Puntgevel met ten dele betraliede deur en rondbooglicht met ijzeren roeden onder druiplijst in verdiept gevelvlak met klimmende baksteenfries. Zijgevels met rondboogvensters in verdiepte rechthoekige gevelvlakken eveneens met baksteenfriezen. Bepleisterd en beschilderd interieur met zwarte tegelvloer.

  • Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Kasterlee/Tielen, 1884/5.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47388 (Geraadpleegd op 17-05-2021)