Kempische schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kempische schuur

Beschrijving

Sterk aangepaste hoeve met driebeukige Kempische langsschuur van vier traveeën ten zuidwesten; opgetrokken uit baksteen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern; rechthoekige poorten onder houten latei, gedichte poort in de zuidwestelijke gevel.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde