Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

Beschrijving

Volgens literatuurbronnen in de eerste helft van de 19de eeuw gebouwd als notariswoning door de familie Wuyts-Bosmans, in 1925 overgemaakt aan de kerkfabriek en ingericht als onderpastorie tot 1988.

Vrijstaande burgerwoning met omheinde voortuin, volgens huidig uitzicht te dateren in het vierde kwart van de 19de eeuw, bevestigd door de kadasterschetsen, waar het pand ingetekend wordt in 1895. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder tentdak (kunstleien). Bakstenen lijstgevel met opvallende verwerking van baksteenfriezen, gecementeerde muurbanden en hoekkettingen. Eenvoudige steekbogige muuropeningen, ten dele met bewaard houtwerk.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Lille, schetsen 1895/3.
  • AERTS J., E.H. Jean Nulens, laatste Lilse onderpastoor; Heemkundige Kring "Norbert de Vrijter", Jaarboek 1987, V, p. 109-113.