Gemeentelijke jongensschool

Beschrijving

L-vormig schoolcomplex, opgetrokken uit baksteen onder aaneengesloten schilddaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit het tweede kwart van de 20ste eeuw naar ontwerp van R. Van Steenbergen.

Het ontwerp toont een L-vormig complex; de vleugel aan de Schoolstraat omvat een aan drie zijden gesloten en overdekte gaanderij. Overeenkomstig de toenmalige opvattingen inzake scholenbouw hebben de klassen, gelegen in de vleugel aan Brulens, een zuidelijke lichtinval via grote rechthoekige vensters, terwijl de gang zich bevindt aan straatzijde; de straatgevelwand heeft bijgevolg een vrij gesloten karakter met kleine rechthoekige vensters bovenaan.

• SCHELLEKENS J., De landelijke school, in Bouwkunst en wederopbouw, II, nummer 11, november 1942, p. 245-253.