Dwarsschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dwarsschuur

Beschrijving

Vrijstaande driebeukige dwarsschuur van de aanpalende hoeve, drie traveeën, grotendeels van baksteen onder schilddak (nok parallel aan de straat, golfplaten); zuidwestelijke wand bestaande uit vlechtwerk van twijgen opgevuld met stro, (deze wand wordt tegen weersinvloeden beschermd door een aanbouwsel onder lessenaarsdak). Gebint met graffiti 1756 en 1784, vermoedelijk van elders afkomstig of gerecupereerd vermits op de Ferrariskaart van 1771-1777 en de Vandermaelenkaart van circa 1854 hier nog geen bebouwing aanwezig is. Op het kadaster wordt de schuur op deze plaats pas ingetekend in 1893.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Poederlee, schets 1893/14.