Woning Descamps

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Descamps

Beschrijving

Woning Descamps naar ontwerp van P. Bellemans van 1986. Vrijstaande woning van twee bouwlagen onder plat dak (dakterras), in haar totaliteit overdekt door een glazen serre, die zorgt voor een aangenaam woonklimaat binnen en buiten de woning. Eigenlijk woonvolume diagonaal ingeplant ten opzichte van de straat.

Aan straatzijde: vrij gesloten frontongevel van witte en roze betonsteen, in de verhoudingen en met de elementen van een Griekse tempel, onder meer gecanneleerde Dorische pilasters, architraaf, fries en fronton. De postmoderne vormgeving van deze gevel weerspiegelt de functie: pilasters als steunelementen voor de vrijstaande muur en de dakhelling van de achterliggende standaard-serre bepaalt de bovenzijde.

De woning werd bekroond in de wedstrijd "Energiebewust bouwen - Intercom, 1987" en geselecteerd door de Stichting Architectuurmuseum te Gent voor de publicaties en de tentoonstellingen "Jonge Architecten in België, 1986". Verbouwing aan de gang (oktober 1998).

• Gegevens verstrekt door architect P. Bellemans.