Molenaarswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenaarswoning

Beschrijving

Voormalige molenaarswoning, eertijds horend bij een houten standaardmolen, zie oude foto's. Oorspronkelijk vrijstaande woning, heden half vrijstaand en gelegen achter een rij linden.

Baksteenbouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel met dubbelhuisopstand en typisch decoratieve verwerking van gele en zwarte baksteen voor onder meer muurbanden en rollagen. Beluikte steekboogvensters met vernieuwde ramen en rechthoekige deur in arduinen entablementomlijsting. Achtergevel met opkamer in tweede travee.

• VAN OLMEN J., De Wechelse zangmaatschappij "De Eendracht" 1868-1923, Heemkundige Kring "Norbert de Vrijter", Jaarboek 1990, VIII, p. 129.