Kunstenaarswoning Jaak Rosseels

Voormalige woning van Jaak Rosseels, een schilder van de "Wechelse school", zie Gasthof De Keizer.

Achterin gelegen, recent gerenoveerde villa uit het vierde kwart van de 19de eeuw, op het kadaster ingetekend in 1886. Gemarkeerd door een complexe structuur van één tot twee bouwlagen onder haaks in elkaar gewerkte zadeldaken (mechanische pannen); flankerende polygonale toren rechts. Typische decoratieve verwerking van een tegelfries in de voorgevel, elders muurbanden van gesinterde steen. Licht getoogde muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Wechelderzande, schetsen 1886/3.
  • VAN OLMEN J., Jaak Rosseels en de Wechelse school, Heemkundige Kring "Norbert de Vrijter", Jaarboek 1987, V, p. 114-131.