Teksten van Houten winkelpui

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4752

Houten winkelpui ()

Winkelpui van het "klassieke" type, in 1884 aangebracht door de timmerman H. Dries uit het Vleminckveld, in opdracht van juffrouw Van Der Sande. Gesloopt.

Houten winkelpui met zijportaal op een hardstenen plint, samengesteld uit pilasters met ingediepte schacht en een entablement met kroon- en tandlijst op klossen op gekoppelde consoles. Bewaarde houten winkeldeur en vitrine.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1884#102.

Auteurs:  Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Houten winkelpui [online], https://id.erfgoed.net/teksten/297674 (geraadpleegd op ).


Houten winkelpui ()

Houten winkelpui van het "klassieke" type: pilasters met ingediepte schachten en puilijst met tanden en klossen op gekoppelde consoles (circa 1900).


Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Houten winkelpui [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4752 (geraadpleegd op ).