Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart

Beschrijving

Met coniferen omhaagde rechthoekige kapel met driezijdige sluiting onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), van 1893 (zie gevelsteen in koor), op kadaster geregistreerd in 1899.

Baksteenbouw met hoeklisenen en contrasterend gebruik van gesinterde steen (onder meer plint en fries). Puntgevel met oplopende geometrische fries en bekronend kruis. Verdiepte rondboogdeur in omlijsting met aanzetstenen en platte laag van gesinterde steen. Bekronende gevelsteen en doorboord hart. In sluiting: gevelsteen met opschrift "j.b. smets/ 1893".

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Olen, schetsen 1899/12.

Auteurs: Steyaert, Rita