Pijlerkapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pijlerkapelletje

Beschrijving

Bakstenen pijlerkapelletje, van 1931 (zie inscriptie achteraan in de onderste muurband), toegewijd aan Maria en gelegen nabij de grens met Poederlee en Lille.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde

Aanvullende informatie

Het kapelletje gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel werd samen met bijhorende woning opgetrokken op initiatief van Louis Druyts voor zijn in de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde zoon.
Auteurs : Van Severen, Elke