Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Typische burgerwoning, van 1929, zie gevelsteen en kadasterschetsen. Naar verluidt opgetrokken door een diamantbaas, zie gemeente-inleiding. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Bakstenen lijstgevel met decoratieve verwerking van witte baksteen en gevarieerde muuropeningen.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Vorselaar, 1929/19.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde