Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1870. Gepleisterde en thans geelgeschilderde voorgevel op een plint van hardsteenplaten, horizontaal gemarkeerd door een puilijst, kordon en een klassiek hoofdgestel met gelede architraaf, fries en houten kroonlijst op uitgewerkte consoles. Rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting en benedenvensters op arduinen dorpels op consooltjes. Licht getoogde bovenvensters in geprofileerde omlijsting; groengeschilderd schrijnwerk en groengekleurd glas in de bovenlichten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen