Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Voormalige woning van de familie Dauwe. Onderkelderd rijhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit de 19de eeuw. Gepleisterde en geschilderde gevel in neoclassicistische stijl. Rechthoekige, thans verlaagde benedenvensters in platte omlijsting en licht getoogde bovenvensters in geriemde omlijsting met versierde sluitstenen voorzien van T-ramen. In eerste travee beglaasde vleugeldeur met smeedijzerwerk in omlijsting en met kroonlijst. Aflijnend hoofdgestel met beraapte panelen tussen de consoles onder de gootlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen