erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
47611
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47611

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens het kadasterarchief gebouwd in 1913. Enkelhuis met smalle rechter deurtravee en breed zijrisaliet met bekronende topgevel met voluutvormige vleugelstukken en topstuk. Opgetrokken uit rode baksteen met witte bakstenen speklagen op een zwarte plint. Getoogde deur en benedenvenster en korfboogvormige bovenvensters, in het zijrisaliet met deurvenster en smeedijzeren balkon op zware natuurstenen voluutconsoles; sierankers op de penanten in de geveltop. Deurtravee afgewerkt met een houten kroonlijst op uitgelengde consoles.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47611 (Geraadpleegd op 08-03-2021)