Dokterswoning Coppens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning Coppens

Beschrijving

Voormalig woonhuis van dokter Jozef Coppens. In de tuin werd in 1949 een polikliniek gebouwd, die in 1976 gesloten werd, nu een rust en verzorgingstehuis (nummer 119). Woonhuis van 1933 naar ontwerp van architect J. (?) De Meyer. Ruime halfvrijstaande woning van twee bouwlagen onder hoge pannendaken met dakkapellen. Bakstenen gevels met rechthoekige muuropeningen gevat in gepleisterde omlijstingen.

• Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.
  • DE KEYSER R., Dokters uit de tijd van toen (5), Dr. Jozef Coppens, in De Eeklose Dobbelgebakkene, IX, 4, 2000, p. 181-190.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen