erfgoedobject

Woonhuis met meubelfabriek en winkel De Latter

bouwkundig element
ID
47618
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47618

Juridische gevolgen

Beschrijving

Winkelhuis gebouwd in opdracht van Jos. De Latter als woning met meubelwinkel en werkhuis ("fabriek van moderne meubelen"). Ontwerp van architect Willy Heene van 1937. Gele baksteenbouw van twee bouwlagen met plat dak. Hoger opgetrokken rechter travee met omlopend liggend venster met opgetrokken penanten en voorzien van vlaggenstok. Op begane grond groot winkelraam met rechts ervan rechthoekige poort gevat in een omlijsting met onder andere faiencestenen en bovenlichten in art-decostijl. Na WO II uitgebreid met gedeelte rechts, voorzien van gelijkaardig parement van gele baksteen.

  • Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woonhuis met meubelfabriek en winkel De Latter [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47618 (Geraadpleegd op 23-04-2021)