Woonhuis met meubelfabriek en winkel De Latter

Beschrijving

Winkelhuis gebouwd in opdracht van Jos. De Latter als woning met meubelwinkel en werkhuis ("fabriek van moderne meubelen"). Ontwerp van architect Willy Heene van 1937. Gele baksteenbouw van twee bouwlagen met plat dak. Hoger opgetrokken rechter travee met omlopend liggend venster met opgetrokken penanten en voorzien van vlaggenstok. Op begane grond groot winkelraam met rechts ervan rechthoekige poort gevat in een omlijsting met onder andere faiencestenen en bovenlichten in art-decostijl. Na WO II uitgebreid met gedeelte rechts, voorzien van gelijkaardig parement van gele baksteen.

• Stadsarchief Eeklo, Bouwvergunningen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen