Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen; oude hoevegebouwen minstens uit de 18de eeuw, later vernieuwd 19de-eeuws boerenhuis, de 18de-eeuwse schuur en de bijgebouwen zijn gesloopt en vervangen door nieuwe stallen. Boerenhuis van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Gevelsteen links naast deur met vermelding "Fecit/ Octave Durot/ le ? juin/ 1870". Rechthoekige muuropeningen met rood geschilderde ontlastingsboogjes. Vensters met T-ramen ter vervanging van de vroegere kleine roedeverdeling, afgesloten met groen-witte luiken met lichtopening. Twee deuren, in vierde en negende travee, oorspronkelijk met bovenlichten. Middelste deur hoger opgetrokken in dakvenster met puntgeveltje.

• RYSERHOVE A., Oud Eeklo, in Appeltjes van het Meetjesland, Jaarboek nr. 22, 1971, p. 380-382.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen