erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
47645
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47645

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Enkelhuis in eclectische stijl, volgens kadastergevens van 1908, volgens een gevelsteentje rechts naast de deur gebouwd door de Eeklose aannemer Cambien. Opvallende gevel met invloeden uit de traditionele architectuur en met kenmerken uit de art nouveau. Puntgevel gecombineerd met lijstgevel op plint van bossage van arduin. Kleurrijke roodbakstenen gevel met verwerking van witte bakstenen voor hoekkettingen, en groene tegelpanelen en groen glas. Linker risaliet uitlopend in topgevel. Behouden witgeschilderd schrijnwerk in art-nouveastijl, ook het ijzeren balkonhek op de bovenverdieping is in art nouveau. Betegelde panelen in boogvelden.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47645 (Geraadpleegd op 26-02-2021)