• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis in eclectische stijl, volgens kadastergevens van 1908, volgens een gevelsteentje rechts naast de deur gebouwd door de Eeklose aannemer Cambien. Opvallende gevel met invloeden uit de traditionele architectuur en met kenmerken uit de art nouveau. Puntgevel gecombineerd met lijstgevel op plint van bossage van arduin. Kleurrijke roodbakstenen gevel met verwerking van witte bakstenen voor hoekkettingen, en groene tegelpanelen en groen glas. Linker risaliet uitlopend in topgevel. Behouden witgeschilderd schrijnwerk in art-nouveastijl, ook het ijzeren balkonhek op de bovenverdieping is in art nouveau. Betegelde panelen in boogvelden.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen