Brouwerij De Witte

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerij De Witte

Beschrijving

Voormalige brouwerijgebouwen van Brouwerij De Witte, volgens het kadasterarchief vernieuwd in de jaren 1930. Aan de straat palende bakstenen gebouw onder sheddaken, met asymmetrische puntgevels afgewerkt met hoeklisenen, grote rolpoort en steekboogvensters met roedeverdeling. Zijgevels geritmeerd door spaarvelden, afgewerkt met muizentandfriezen. Links hiervan behouden vierkante gemetste sokkel van de slechts deels bewaarde ronde schoorsteen van de stoombrouwerij, volgens het kadasterarchief uitgebreid in 1937-38. Achterin gelegen voormalige brouwerijgebouwen, vandaag herbestemd tot woning.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke

De ronde schoorsteen en de vierkante sokkel van de stoombrouwerij zijn inmiddels volledig gesloopt.