erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
47658
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47658
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Oorspronkelijk hoevetje, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1838 op de splitsing met de Aalstersestraat, uitgebreid in 1883 en in 1923 gesplitst en aan de linkerzijde uitgebreid met een cafégebouw door de brouwerij De Witte. Boerenhuisje van oorspronkelijk vijf traveeën onder pannen zadeldak, waarbij de linker travee nu hoort bij Aalstersestraat nummer 19. Verankerde gewitte baksteenbouw op een geschilderde plint met rechthoekige deur en vensters onder houten latei, linker venster met bewaarde luiken. Aflijnende getrapte daklijst; pomp links van de deur.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47658 (Geraadpleegd op 01-03-2021)