erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
47682
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47682

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek met Brouwerstraat, volgens het kadasterarchief in zijn huidige vorm gebouwd in 1879 door A. De Potter, ébenist, met schrijnwerkersatelier achteraan.
Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gemarkeerd door een drie traveeën breed linker zijrisaliet afgewerkt met een overstekende houten kroon- en tandlijst op rijkelijk versierde consoles met vrouwenhoofdjes; fries met versierde panelen in stucwerk en bovenvensters in rijkelijke stucomlijsting met sluitstuk en panelen; nieuw schrijnwerk. Versoberde begane grond met eenvoudige getoogde vensters en deur; rechter travee met schijnvoegen en eenvoudige vensters, ook op de bovenverdieping.

 


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47682 (Geraadpleegd op 02-03-2021)