• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek met Brouwerstraat, volgens het kadasterarchief in zijn huidige vorm gebouwd in 1879 door A. De Potter, ébenist, met schrijnwerkersatelier achteraan.
Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gemarkeerd door een drie traveeën breed linker zijrisaliet afgewerkt met een overstekende houten kroon- en tandlijst op rijkelijk versierde consoles met vrouwenhoofdjes; fries met versierde panelen in stucwerk en bovenvensters in rijkelijke stucomlijsting met sluitstuk en panelen; nieuw schrijnwerk. Versoberde begane grond met eenvoudige getoogde vensters en deur; rechter travee met schijnvoegen en eenvoudige vensters, ook op de bovenverdieping.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke