• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), volgens het kadasterarchief in begin 19de eeuw één geheel met nummer 22, gesplitst en verhoogd met een verdieping in 1872 en in 1888 deels gesloopt en aangepast tot zijn huidige vorm. Beraapt voorgevelparement op een hardstenen plint, horizontaal gemarkeerd door gepleisterde platte banden, een geprofileerde cordonlijst en een gepleisterd hoofdgestel met houten kroonlijst op consooltjes. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting, op de bovenverdieping met bewaarde gietijzeren leuningen met centraal hoofdje. Rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting; bewaarde paneeldeur. Rechts, garagepoort tussen gepleisterde pilasters met lijstkapiteel en bekronend hoofdgestel en waterlijst; nieuwe poort.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke

De beraping en de gepleisterde platte banden op de voorgevel zijn verdwenen.