erfgoedobject

Beluik met arbeiderswoningen

bouwkundig element
ID
47709
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47709
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Beluik met 22 arbeidershuisjes ingeplant haaks op de spoorweg. Huisjes van elk twee traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak, opgetrokken uit baksteen, volgens repeterend schema met rechthoekige deur en venster met luiken; achtertuintjes en berghok. Volgens het kadasterarchief gebouwd in 1873 door P.F. De Naeyer, eigenaar van de aan de overzijde van de spoorweg gelegen lompenfabriek. In 2001 nog slechts deels bewoond.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Beluik met arbeiderswoningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47709 (Geraadpleegd op 26-02-2021)