erfgoedobject

Villa

bouwkundig element
ID
47712
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47712

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Villa met omringende tuin, van de straat afgesloten door ijzeren hekken op bakstenen voet, tussen vierkante gemetste hekpijlers; voetgangershek tegenover de deur en dubbel hek rechts met oprit, volgens het kadasterarchief gebouwd door F. Hofmans-Saelmans in 1926. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), opgetrokken uit bak- en hardsteen, met verwerking van breuksteen op de borstwering van de benedenvensters. Verzorgd metselwerk met knipvoegen; en verwerking van witte baksteen in de ontlastingsboogjes. Horizontaliserende hardstenen speklagen en cordon. Rechthoekige vensters onder ijzeren I-latei met rozetjes onder getoogd boogveld. Benedenvensters met schijframen en glas-in-loodvulling met art-decobloemmotieven en medaillons.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47712 (Geraadpleegd op 05-03-2021)