Bloemistenwoning en -bedrijf

Beschrijving

Bloemistenwoning en –bedrijf uit het interbellum, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1934 door hovenier Fr. Delcor-Van Waeyenberg.

Vrijstaande woning met voortuin afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen vijf hoge gietijzeren zuilen; toegangshekken links en rechts. Symmetrisch opgebouwde woning met hoofdvolume van twee brede traveeën en twee bouwlagen onder tentdak, links en rechts geflankeerd door een garage en inkom onder plat dak. Opgetrokken uit baksteen met gecementeerde banden, erkervormige benedenvensters en drielichtvensters met balkon op de bovenverdieping; origineel schrijnwerk met roedeverdeling in de bovenlichten.

Links, garage met originele poort onder plat, overstekend dak, rechter portaal met bakstenen pijler en diepliggende beglaasde deur in art-decostijl. Aansluitende aanbouw met erker en venster met origineel schrijnwerk onder plat dak. Serres achteraan in de tuin.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke