Café 't Smisken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café 't Smisken

Beschrijving

Café 't Smisken, ingeplant op de hoek met de Kouterbaan met typische afgeschuinde hoektravee en twee en drie traveeën onder leien tentdak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1899. Verzorgde baksteenbouw op een imitatiebreukstenen plint, aflijnende baksteenfriezen en sierankers op de penanten. Afgeschuinde hoektravee met deur en overstekende topgevel op een bakstenen booglijst, met schouder- en topstuk en rijkelijk uitgewerkte sierankers. Getoogde vensters met behouden schrijnwerk en nieuwe halve luiken.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke