Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Hoeve met achterin gelegen boerenhuis, aan de straat ingeplante schuur en stallen links en rechts van het volledig verharde binnenerf, in kern opklimmend tot begin 19de eeuw, in zijn huidige vorm daterend van 1920. Boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (golfplaten) met verankerde gecementeerde en nu blauwgeschilderde erfgevel met rechthoekige vensters met bewaarde duimen van luiken en nieuwe schuiframen. Rechthoekige deur met getralied bovenlicht; nieuwe deur. Aan de straat palende schuur met twee poorten onder één lange balk en gevat tussen houten stijlen met verankering; behouden houten tussenwanden binnenin en zijgevel in versteende vakwerkbouw. Lage stallen met tegen het woonhuis aanleunend ingebouwd bakhuis met binnenin bewaarde oven, blauwgeschilderde erfgevel met roodgeschilderde deuren en laag pannen zadeldak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke