• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis in grote ommuurde tuin, ingeplant op de hoek met de Poststraat, van beide straten afgesloten door fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes op hardstenen voet, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1913 door J. De Decker, molenaar.

Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (zwarte pannen), opgetrokken uit bak- en hardsteen op een plint met breuksteenvulling. Gemarkeerd middenrisaliet met deur vooraf gegaan door vier hardstenen treden, met dubbele, beglaasde paneeldeur met smeedijzeren vulling, bovenlicht en uitgesneden hardstenen latei. Bekronend balkon met gebombeerd ijzeren hek voor het deurvenster op de bovenverdieping. Vlaggenmast in het midden. Zijtraveeën met Brugse travee, met brede rechthoekige benedenvensters onder hardstenen lateien, ontlastingsboog en sluitsteen en getoogde bovenvensters met sluitsteen; diamantkoppen op de borstweringen. Aflijnend hoofdgestel en houten kroonlijst op klossen. Aanbouwsel onder plat dak rechts achteraan.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke