Ons Huis, parochiecentrum

Beschrijving

"Ons Huis", nu parochiecentrum, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1921-22 door P. Van Praet met feestzaal achteraan. Witgeschilderde bakstenen voorbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gemarkeerd door een boven de kroonlijst uitstekend middenrisaliet met pseudogebogen fronton tussen bakstenen pilasters. Brede centrale poort en benedenvensters onder I-latei met rozetjes op consooltjes, ingeschreven in een korfboog. Rechthoekig venster onder I-latei en boogveld in de middentravee en gekoppelde steekboogvensters in de zijtraveeën; nieuw schrijnwerk. Aflijnende baksteenfries onder de kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke