• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning met twee bouwlagen en overstekend plat dak, op de plint gesigneerd en gedateerd: "Paul De Mol/ arch. 1949". Enkelhuis met gemarkeerd linker deurrisaliet en garagepoort in rechter travee, met geel bakstenen voorgevelparement op een plint van hardsteenplaten en met verwerking van hardsteen voor deur- en vensteromlijstingen. Verzorgde rondboogvormige deur en garagepoort in geprofileerde omlijsting en fraaie ijzeren en glazen deuren. Deur links met bekronend halfrond balkon met ijzeren leuning voor het rondboogvormig deurvenster, met gelijkaardige ijzeren vulling. Voorts brede rechthoekige omlijste vensters.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke