erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
47749
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47749

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Rijwoning met twee bouwlagen en overstekend plat dak, op de plint gesigneerd en gedateerd: "Paul De Mol/ arch. 1949". Enkelhuis met gemarkeerd linker deurrisaliet en garagepoort in rechter travee, met geel bakstenen voorgevelparement op een plint van hardsteenplaten en met verwerking van hardsteen voor deur- en vensteromlijstingen. Verzorgde rondboogvormige deur en garagepoort in geprofileerde omlijsting en fraaie ijzeren en glazen deuren. Deur links met bekronend halfrond balkon met ijzeren leuning voor het rondboogvormig deurvenster, met gelijkaardige ijzeren vulling. Voorts brede rechthoekige omlijste vensters.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47749 (Geraadpleegd op 17-04-2021)