Beschrijving

Hoevetje, in U-vorm ingeplant aan de straat, met binnenerf afgesloten door een ijzeren hek en bakstenen muur, volgens het kadasterarchief met woonhuis uit begin 19de eeuw, toegevoegde schuur in 1874 en 20ste eeuwse verbindingsvleugel achteraan.

Haaks op de straat ingeplant boerenhuis van drie traveeën onder zadeldak (pannen) opgetrokken uit baksteen op een imitatiebreukstenen plint. Erfgevel afgewerkt met een geprofileerde witgeschilderde daklijst en een witgeschilderde platte band die de verschillende muuropeningen aflijnt en verbindt. Rechthoekige deur en vensters op arduinen dorpels, met bewaard schrijnwerk en luiken. Deur met bovenlicht gevat in vlakke, witgeschilderde omlijsting. Gecementeerde en geschilderde achtergevel met schijnvoegen; verbreed venster in linker travee, overige vensters met luiken. Aan de straat palende zijpuntgevel met beraping boven de gecementeerde plint doorbroken door een venster met luiken en een zoldervenster onder houten latei.

Parallel aan het woonhuis ingeplante vroegere schuur, vooraan uitgebreid onder doorgetrokken pannen zadeldak. Beide vleugels werden verbonden door een recentere vleugel onder zadeldak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke