Kapel van Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Neogotische wegkapel, op een plintsteen gesigneerd: "M. Van Weyenberg". Een gevelsteen boven de deur vermeldt: "Uit dankbaarheid/ voor O.L.V. van/ altijd durende bijstand/ 1927". Eenbeukige kapel, opgetrokken uit baksteen op gecementeerde plint, met voorpuntgevel op schouderstukken en bekronend ijzeren kruis met jaartal "1927". Voorgevel met spitsboognis in geprofileerde arduinen omlijsting met dubbele deur onder arduinen latei op consooltjes; gevelsteen met opschrift in het boogveld. Dubbele deur met spitsboogvensters met ijzeren vulling. Zijgevels met omlijst spitsboogvenster.

Gepleisterd en lichtblauwgeschilderd interieur op het spitstongewelf voorzien van vergulde sterretjes; tegeltapijtvloer. Gemetst altaar met gepolychromeerd plaasteren beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kindje Jezus, Heilig Hartbeeld en beeld van de Heilige Theresia.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke