erfgoedobject

Twee burgerhuizen

bouwkundig element
ID
47771
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47771

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Twee vrij gelijkaardige rijwoningen, nummer 34 met winkel, met twee bouwlagen en pseudomansardedak met dakvensters, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1936, links in de plint gesigneerd: "Paul De Mol/ bouwkundige". Opgetrokken uit gele baksteen op een plint van hardsteenplaten en op de bovenverdieping gemarkeerd door rechthoekige erkers. Nummer 32 met rechthoekige deur met arduinen tussendorpel en bovenlicht en rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk. Nummer 34 met drieledige winkelpui en garagepoort rechts. Bovenverdieping gemarkeerd door twee identieke erkers verbonden door een balkon met buisleuning; bewaard origineel schrijnwerk met horizontale roeden in de bovenlichten.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke
Datum  : 2001


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Twee burgerhuizen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47771 (Geraadpleegd op 09-03-2021)