Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Twee vrij gelijkaardige rijwoningen, nummer 34 met winkel, met twee bouwlagen en pseudomansardedak met dakvensters, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1936, links in de plint gesigneerd: "Paul De Mol/ bouwkundige". Opgetrokken uit gele baksteen op een plint van hardsteenplaten en op de bovenverdieping gemarkeerd door rechthoekige erkers. Nummer 32 met rechthoekige deur met arduinen tussendorpel en bovenlicht en rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk. Nummer 34 met drieledige winkelpui en garagepoort rechts. Bovenverdieping gemarkeerd door twee identieke erkers verbonden door een balkon met buisleuning; bewaard origineel schrijnwerk met horizontale roeden in de bovenlichten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke