Winkelhuis in art-decostijl

Beschrijving

Art-decowinkelhuis met twee bouwlagen en plat dak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1924. Opgetrokken uit baksteen met voorgevelparement van gele platte baksteen boven een winkelpui in zwarte geglazuurde tegels verrijkt met witte en rode banden op een plint van bruine tegels. Deur en winkelraam gescheiden door een halfrond zuil bezet met witte tegels en rode en zwarte banden. Bovenverdieping met deurvenster met buisleuning in de linker travee en rechthoekige erker met afgeronde rechter hoeken geaccentueerd door bruine geglazuurde tegels; bekronende spiegel en verspringende kroonlijst afgewerkt met staande ceramische pannen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke