erfgoedobject

Burgerhuis in Louis-Philippestijl

bouwkundig element
ID: 4779   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4779

Juridische gevolgen

Beschrijving

Burgerhuis in Louis-Philippestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1861 gebouwd in opdracht van de heer G.J. Vinck. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden.

Rijwoning van drie/twee travee├źn en drie bouwlagen met mezzanine onder schilddak (nok loodrecht op straat). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, op een geblokte pui uit blauwe hardsteen. Bovenbouw op de eerste verdieping voorzien van doorlopend balkon met ijzeren borstwering op zware bewerkte consoles, op de tweede verdieping van lekdrempels op gelijkaardige doch kleinere consooltjes. Rechthoekige vensters en deur met afgeronde bovenhoeken en geprofileerde omlijsting, op de bovenverdieping met fraaie sleutels en oren. Fries doorbroken door venstertjes, alternerend met casementen. Klassieke houten kroonlijst op klossen en tandlijst.

  • Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1861#491.

Bron     : -
Auteurs :  Braeken, Jo, Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 2017


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis in Louis-Philippestijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4779 (Geraadpleegd op 28-03-2020)