• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis

Beschrijving

Dorpswoning van één bouwlaag en vier traveeën teruggaand op het boerenhuis van een voormalige hoeve (van 1846 volgens kadasterarchief). Huidig voorkomen sinds aanpassing daterend van tijdens het interbellum. Verankerde lijstgevel voorzien van een decoratieve cementering met schijnvoegen en opvallend door het originele, groen- en wit geschilderd houtwerk. Centrale dubbele deur met getraliede deurlichten, benedenvensters met luiken, mansardevensters met kleine roedeverdeling in de smalle bovenlichten.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke