• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Aan de straat ingeplant dorpshuis met voortuin en achter aansluitende bijgebouwen rond binnenplaats. Teruggaand op een hoevetje met losse bestanddelen opklimmend tot omstreeks 1850 en met uitbreiding van 1882 (volgens kadasterarchief); later nog aangepast waarbij de huidige woning werd gebouwd vermoedelijk in het eerste kwart van de 20ste eeuw (voor 1932 volgens kadasterarchief). Breedhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak (zwarte mechanische pannen). Bakstenen met symmetrische dubbelhuisopstand beklemtoond door het groeperen van de drie middentraveeën met centrale deur. Decoratief aangewende witte en groene geglazuurde baksteen onder meer in bogen en banden. Lekdrempelversiering met tegels op de lagere bovenverdieping.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke