erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID
47811
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47811

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Voormalige hoeve met losse bestanddelen waarvan de woning met voortuintje ingeplant is aan de straat. Burgerhuis van het doorsnee type uit begin 20ste eeuw, opgericht in 1910 (zie kadastergegevens). Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel met knipvoegen voorzien van twee rijnen sierankers, opvallende hartvormige op de pui. Getoogde muuropeningen gemarkeerd door een aantal gewitte boogstenen en met bewaard houtwerk. Erf aan de straatzijde afgesloten door een blinde afsluiting van betonplaten. Op het achtererf parallel aan de straat gelegen bakstenen dwarsschuur met stal, betonnen lateien en golfplaten zadeldak met een houten zolderlaadvenster. Ten zuiden haaks op de straat ingeplante lange en lage kippenstal, in 1943 als nieuwe constructie gekadastreerd. Afgedekt met lessenaarsdak (golfplaten) en in de brede zuidgevel voorzien van bandvensters onder pannen dakoverstek.


Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Berlare, Buggenhout, Lebbeke, Waasmunster, Hamme en Zele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve met losse bestanddelen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/47811 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.